Управління захищеністю радіоактивних джерел

Цей модуль охоплює питання систем захищеності, включаючи адміністративні та технічні заходи, необхідні для захисту та безпеки радіоактивних джерел, пом’якшення загроз та мінімізації ризику шкідливих подій. Програма з семи розділів та іспит пропонуються англійською, українською, іспанською та тайською мовами. 

ПРО ЦЕЙ МОДУЛЬ

ДЛЯ КОГО ЦЕЙ МОДУЛЬ

Ця програма призначена для всіх, хто несе відповідальність за забезпечення захищеності радіоактивних джерел. Це можуть бути керівники та менеджери закладів охорони здоров’я, каротажу свердловин, промисловості, науково-дослідних інститутів або навіть правоохоронних органів, які бажають розширити свої знання про захищеність радіоактивних джерел.

Зокрема, програма буде корисною для осіб, які обіймають такі посади, як Офіцер з радіаційної безпеки (RSO), Офіцер з радіаційного захисту (RPO), Радник з радіаційного захисту (RPA). На цих експертів з питань безпеки часто покладається відповідальність за реалізацію політики та процедур безпеки, оскільки деякі основні заходи, такі як інвентаризація радіоактивних джерел і контроль доступу до радіоактивних джерел, уже входили до їхніх обов’язків.

Офіцери з радіаційної безпеки
Офіцери з радіаційного захисту
Радники з радіаційного захисту
Будь-хто, до чиїх обов’язків входить поводження з радіоактивними джерелами
ОГЛЯД

Радіоактивні джерела широко використовуються в медицині, промисловості, наукових колах, дослідженнях і сільському господарстві по всьому світу. Щоб звести до мінімуму ризик того, що зовнішній супротивник або внутрішній правопорушник використає ці джерела для зловмисних дій, які призведуть до шкідливих наслідків, має бути забезпечена безпека джерел. Це вимагає доказової компетентності в управлінні захищеністю радіоактивних джерел.

Модуль досліджує загрози безпеці та ризики, пов’язані з цими загрозами. У ньому також висвітлено системи захищеності, включаючи адміністративні та технічні заходи, які впроваджуються для захисту та безпеки радіоактивних джерел, пом’якшення загроз і мінімізації ризиків шкідливих подій. Крім того, модуль підкреслює вирішальну роль культури захищеності та програм надійності людини, а також взаємозв’язок між безпекою та захищеністю в захисті та захищеністю радіоактивних джерел.

Код модулю WINS-CPRSSM_UKR
Номер випуску 1
Кількість одиниць 6
Дата випуску 19th October 2022
Рекомендований досвід Професійний досвід
Доступна мова English, Spanish, Thai, Ukrainian
Термін дії сертифікації 5 років

МЕТА НАВЧАННЯ

ЗАГРОЗИ ТА РИЗИКИ ЗАХИЩЕНОСТІ

Розуміти загрози захищеності та ризики, пов’язані з цими загрозами

ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ЗА ЗАХИЩЕНІСТЬ РАДІОАКТИВНИХ ДЖЕРЕЛ

Цінувати роль, яку відіграють міжнародні організації, держави, регуляторні органи та ліцензіати у забезпеченні безпеки радіоактивних джерел

СИСТЕМИ ЗАХИЩЕНОСТІ ТА УПРАВЛІННЯ

Розуміти системи захищеності та обов\\\\\\\'язки, включаючи фізичні, адміністративні та технічні заходи

КУЛЬТУРА ЗАХИЩЕНОСТІ

Вивчення методів вимірювання та підвищення культури захищеності організації

НАДІЙНІСТЬ ЛЮДИНИ

Розуміти стратегії оцінки та підвищення надійності людини для захисту та безпеки радіоактивних джерел

ЗМЕНШЕННЯ РИЗИКІВ

Вивчити додаткові методи зниження ризику, такі як заміна джерела

ВАРІАНТИ ПРИДБАННЯ

Ви можете вирішити, який варіант навчання та сертифікації є найкращим для вас. У Комплексному пакеті надається все необхідне, аби ви могли навчатися онлайн і офлайн, записатися на іспит, скласти іспит і отримати сертифікат протягом 6 місяців.

ДОСТУП ДО НАВЧАННЯ LMS ПІДРУЧНИК ВАУЧЕР НА ІСПИТ ВАУЧЕР НА ПЕРЕСКЛАДАННЯ ІСПИТУ ВАРТІСТЬ
Комплексний пакет 750 EUR
Навчання виключно онлайн 250 EUR
Навчання виключно офлайн 300 EUR
Комбінований формат онлайн+офлайн 550 EUR
Комбінований формат онлайн+іспит 450 EUR
Комбінований формат офлайн+іспит 500 EUR
Іспит (без навчання)** 200 EUR
Перескладання іспиту (без навчання)*** 200 EUR

*запит на знижки, які можуть бути доступні час від часу, подається заздалегідь, тобто до моменту придбання курсу

 ** ця опція не рекомендована для тих, хто не пройшов навчальний модуль

*** це обов’язкова вимога, і вона доступна лише для студента, який не склав іспит або не був присутній у визначену дату (тобто не з’явився).

СТИПЕНДІЇ

Наші оплачувані стипендії надають можливість для проходження та завершення однієї з наших програм професійного розвитку Академії WINS . Стипендії доступні для широкої аудиторії слухачів, які мають конкретні обов’язки щодо захищеності ядерних і радіоактивних джерел або хочуть отримати додаткові знання. Ми повністю підтримуємо гендерне різноманіття та паритет і маємо доступні стипендії для підтримки нашого зобов’язання збільшити участь жінок у ядерній захищеності на всіх рівнях шляхом сприяння обміну знаннями, навчанню та професійній сертифікації. Заявки на отримання стипендії відкриті для всіх членів WINS, а відбір відповідних студентів здійснюється на розсуд WINS.

Стипендіальний навчальний пакет надає доступ до модуля онлайн-навчання, друкованого підручника та ваучера на іспит, надаючи всі інструменти, які дозволяють учневі отримати сертифікат протягом 6 місяців стипендіальної програми.

Стипендія

ПРО ІСПИТ

Іспити за програмою Академії WINS проводяться за допомогою комп’ютерного тестування. Усі екзаменаційні питання розроблені відповідно до Стандартів педагогічного та психологічного тестування та впорядковані на іспиті випадковим чином. Екзаменаційні запитання створюються та переглядаються разом із технологами навчальних процесів та розробниками тестів для забезпечення чесності, надійності, дійсності та неупередженості цих запитань.

Іспити Академії WINS можна складати в країнах, де є тестові центри PearsonVUE і де доступні контрольовані онлайн-іспити Pearson OnVUE. PearsonVUE має 6000 тестових центрів у 180 країнах. Учні, які успішно наберуть прохідний бал, отримають сертифікат Академії WINS та Цифрові облікові дані (Цифровий сертифікат). Додаткову інформацію можна знайти у Посібнику з політики, процедур проведення та онлайн-бронювання іспитів (in English).

Записатися на іспит
Код іспиту WINS-CPRSSM_UKR
Кількість питань 60
Тип питань множинний вибір
Тривалість іспиту 60 хвилин
Прохідний бал 65%
Постачальник тестів Pearson VUE
Варіант іспиту у тестовому центрі або онлайн через віддалений контроль

СЕРТИФІКАЦІЯ

Після успішного складання іспиту Ви отримаєте Сертифікат з ядерної захищеності Академії WINS, Цифрові облікові дані (цифровий сертифікат) та запрошення стати частиною мережі випускників WINS. За свій Цифровий сертифікат Ви отримаєте «цифровий бейдж», який показує критерії отримання сертифіката і досягнення у Вашій навчальній програмі. Як власник Значка (бейджа), Ви зможете ділитися своїми обліковими даними (сертифікатом) з іншими, щоб вони також могли визнати Ваші досягнення. Ваше сертифіковане професійне призначення залишається дійсним протягом п’яти років, і ви можете пройти повторну сертифікацію, щоб поновити та продовжити свій професійний сертифікат з ядерної захищеності до закінчення терміну дії.

Повторна сертифікація демонструє вашу відданість сфері ядерної захищеності та відповідність вимогам і практикам ядерної безпеки. Поновлюючи свою сертифікацію, ви продовжуєте розвивати знання основних концепцій і зміцнюєте свої навички лідерства та управління ядерною захищеністю. Повторна сертифікація також покращує ваш професійний розвиток завдяки постійному навчанню, досвіду та підтримці практичних навичок.

У нас є три варіанти повторної сертифікації, тому ви можете вибрати найкращий для вас спосіб поновити свій сертифікований професійний статус спеціаліста з ядерної захищеності в WINS. Щоб отримати додаткову інформацію, перейдіть на нашу сторінку сертифікації (in English).

Поновити свою сертифікацію

Щоб отримати додаткову інформацію чи роз’яснення, ознайомтеся з нашими поширеними запитаннями або зв’яжіться з командою WINS Academy, яка буде рада вам допомогти.